Livet med Läroplanen - ett sökande efter mening och framtidshopp för barnen, de vuxna och världen

2023 är det 25 år sedan läroplanen för förskolan såg dagens ljus, men vad har egentligen hänt med utbildningen i förskolan sen dess?

Välkomna till Guldgruvans årliga förskolekonferens den 11 och 12 maj 2023, som bjuder in till att tillsammans ta förskoleSverige framåt!

Då vi sålt slut platserna till 11/5 har vi nu öppnat upp och släpper 120 nya platser till 12/5. OBS! Vi förbehåller oss rätten att ställa in fredag 12/5 om inte tillräckligt med biljetter säljs.

I år är fokuset på förskolans läroplan och vi frågar oss hur tolkar vi läroplanen och vad säger den egentligen? Vad kan vi samlas runt i tider av osäkerhet och nedåtspiraler?

Följ med Guldgruvans tre förskolespanare Erika Kyrk Seger, Martina Lundström och Linda Linder där de i sina föreläsningar kommer grotta ner sig i läroplanens formuleringar och intentioner.
Vad hittas? Vad saknas? Vad behövs framåt?

Eleonor och Susanne på Guldgruvan bjuder in till Guldgruvans miljöer och material som blir vår gemensamma reflektionsplats mellan föreläsningarna.

Nytt för i år är att ni i vår ”smedja” kommer kunna ta del av inspiration och idéer kring hållbara estetiska uttryckssätt. Här möter ni:
Eva Tuvhav Gullberg, föreläsare och konstnär där kreativitet och estetik står i fokus. Eva har skrivit boken Estetiken i praktiken – Vad? Hur? Varför?
Carina Eriksson utbildad ateljerista som brinner för pappersstrimlor och pappersmosaik och arbetar på Skatans återanvändningscenter, medförfattare till boken Varsamt och Nyfiket – vägen till hållbar utveckling i förskolan.
Maria Högberg, IKT-pedagog vid förskolorna i Kumla, ni kanske känner henne som ”Digitalkreativitet” på instagram. Maria har skrivit boken Digital kreativitet – i förskolans undervisning.

Kom och skapa möjligheter tillsammans med oss!

När: Torsdag 11/5 och fredag 12/5 2023 kl. 8.45-16.00. Samma program båda dagarna.
OBS! Vi förbehåller oss rätten att ställa in fredag 12/5 om inte tillräckligt med biljetter säljs.
Var:  Gjutaren Töreboda, Järnvägsgatan 6 54531 Töreboda

Pris:  1.895:-  exkl. moms Lunch, samt för- och eftermiddagsfika ingår
(Bindande anmälan) OBS 120 platser per dag, först till kvarn!

Torsdag 11/5 är fullbokad.

Kontakt: Guldgruvan tel. 0506-18188  epost: guldgruvan@toreboda.se